Wandelcoaching

Als je naar buiten gaat, gebeurt er iets met je. Je staat meer open, je lijf ontspant. Tegelijk kan je meer loslaten zodra je in beweging komt. Herken je dit? Dan is wandelcoaching misschien iets voor jou.
 

Ik loop steeds vaker met mijn cliënten of deelnemers door de prachtige omgeving van Assen. Tijdens mijn wandelcoaching zijn de straat, het bos, het park en de heide mijn praktijkruimte. Wekelijks ben ik met cliënten of deelnemers aan het wandelen in de buitenlucht.

Buiten zijn is goed tegen stress en je bent weg van je dagelijkse beslommeringen. Terwijl we door een mooie omgeving lopen, praten we over dingen die jij tegenkomt in je dagelijks leven. We nemen tijd om – letterlijk en figuurlijk – even stil te staan en om ons heen te kijken. Soms houd ik je een spiegel voor, de andere keer complimenteer ik je met jouw voortgang of vraag je dieper in jezelf te kijken..

Jouw actuele thema’s bespreken we en kijken waar jij op dat moment tegenaan loopt. Door te wandelen kom je echt even uit je hoofd. Je maakt meer contact met je gevoel en met je lijf.

Er zijn veel oefeningen die we kunnen inzetten bij een wandelcoaching sessie. Bijvoorbeeld: spelen met het looptempo, of ingaan op iets dat we onderweg tegenkomen. Ik zal je uitnodigen om meer contact te maken met je eigen lijf. 

  • Wat voel je en wat neem je waar tijdens de wandeling? 
  • Wat gaat er door je heen als je wandelt, of juist eens stilstaat bij een situatie in jouw leven?
  • Waar loop jij momenteel tegenaan, of waar loop je juist voor weg? 
  • Herken jij patronen van jezelf en wil je daar al wandelend mee aan de slag? 
  • Wat voel of ervaar jij als je een nieuw gebied bewandelt? Of is het veiliger het bekende pad te blijven volgen?
  • Hoe ga je om met de weersomstandigheden tijdens onze wandeling? 
  • Kies jij de route of laat jij je sturen door de ander? 
  • Kan jij de omgeving zien, voelen en ervaren? Of ben je teveel met jezelf bezig en vraagt het hoofd de aandacht?

 

Burn-out

Vastlopen

Levensvragen

Kies voor een gezonde aanpak van stress en burn-out, waarbij je stap voor stap zowel fysiek, mentaal als emotioneel weer in balans raakt en in staat bent om je eigen weg te kiezen.

Zowel in je werk als je persoonlijke leven kun je zodanig vast komen te zitten dat je de oplossing niet meer ziet. Door inzicht en bewustwording kun je los komen van je patronen en deze veranderen.

Als je bij het leven stil wilt staan, omdat je je afvraagt of je nog op het goede spoor zit. Iedere levensfase kent zijn eigen kwesties, die je door reflectie van afstand kunt bekijken om zo nodig bij te sturen.

Voordelen van wandelcoaching

  • Je bent in beweging. Door te wandelen gebeurt er van alles in het lijf. Wandelen is een heel simpele maar uiterst effectieve manier om je gezondheid, humeur en geest een flinke positieve boost te geven.

 

  • Wandelend coachen kan in de natuur, maar ook in de rustigere delen van de stad. Er zijn verschillende richtingen, ook mentaal. Vind je het moeilijk om zichtbaar te zijn? Dan gaan we iets meer richting de drukte. Wil je meer rust ervaren? Dan lopen we juist de stad uit.

 

  • Wandelen heeft een positief effect op je humeur. De combinatie van natuur, beweging en coaching zijn dus ideaal.

 

  • Door te wandelen raken we gemakkelijker in gesprek. Je zit of staat niet de hele tijd tegenover elkaar, maar wandelt naast elkaar. Het kan je helpen om vrijer en opener te communiceren. Je hoeft mij niet elke keer aan te kijken en je kunt je gedachten iets gemakkelijker de vrije loop laten.

 

  • Wandelend coachen is effectief omdat het helpt om je echt te ontspannen. Lopen in de buitenlucht helpt om spanningen en onrust achter je te laten, om oude zaken los te laten en om tot rust te komen.

 

  • Al wandelend ontmoet je ook jezelf. Je wordt ’gespiegeld’ en uitgedaagd om anders naar jezelf te kijken.