5 Manieren Om Je Eenzaamheid Te Veranderen In Plezierig Alleen Zijn

Delen op facebook
Facebook
Delen op twitter
Twitter
Delen op linkedin
LinkedIn

Het woord “alleen” betekent niet verdrietig of onsuccesvol, en je moet alle stigma’s die eraan vastzitten vergeten.

Of je nu onlangs gescheiden bent, weinig vrienden hebt, of je zielsverwant nog niet gevonden hebt, je moet niet teleurgesteld zijn door je huidige toestand. Als je wilt voorkomen dat je je ellendig voelt in deze toestand van alleen zijn zul je eerst alle negatieve connotaties moeten vergeten die door de media en de maatschappij aan eenzaamheid worden toegekend.

Er zijn in het verleden veel succesvolle mensen geweest die een volkomen normaal en gelukkig leven leidden zonder enige metgezel. Mensen als Florence Nightingale, Oliver en Wilbur Wright, Nikola Tesla, Isaac Newton, Koningin Elizabeth I en ontelbare anderen, leefden een lang, gelukkig en succesvol leven na de leeftijd van 80 jaar, zonder een enkele emotionele inzinking of mentale instorting.

 

5 Manieren Om Je Eenzaamheid Te Veranderen In Plezierig Alleen Zijn

 

Er zijn twee toestanden van eenzaamheid – gedwongen en vrijwillig. De eerste is een pijnlijke en negatieve gemoedstoestand. Het is wanneer een persoon zich vervreemd, onbelangrijk, ongewenst en buitengesloten voelt. Dit gevoel kan zelfs ontstaan wanneer een persoon omringd is door familie en vrienden. Het leidt tot zelfhaat, wanhoop en zelfverwerping.

De andere vorm van eenzaamheid is een positiever type waarbij je je van binnen helemaal gelukkig en gelukzalig voelt. Het individu geniet van zijn eigen gezelschap, geniet van alle genoegens – zowel natuurlijke als kunstmatige – om hem heen. Deze staat stelt een persoon in staat om een verhoogd zelfbewustzijn te hebben, grotere inzichten te verwerven, en creatiever te denken. Het herstelt en bouwt ons op, waardoor we kunnen stralen van vreugde en geluk.

Maar de gelukzalige positieve staat van eenzaamheid wordt niet standaard bereikt. Er is niets in het leven dat je kunt krijgen zonder enige inspanning. Door actieve maatregelen te nemen, kun je je eenzaamheid veranderen in een plezierige toestand die je hart vult met vreugde en geluk. De kracht van zelfverbetering ligt in jezelf.

 

 

1. Vul Je Tijd Met Plezierige Activiteiten

Je moet nadenken over de activiteiten die je gelukkig maken. Houd je van zingen? Schilder je graag? Houd je van schaken? Houd je van verhalen schrijven? Is het koken van heerlijke lekkernijen misschien wel jouw favoriete bezigheid?

Wat de activiteit ook is, je moet manieren vinden om er zo vaak mogelijk mee bezig te zijn. Je zult merken dat de tijd snel voorbij gaat als je je met jouw favoriete bezigheid bezighoudt.

 

2. Leer Nieuwe Dingen

Als het erom gaat een leuke tijd alleen te hebben, is iets nieuws leren een van de beste dingen die je kunt doen. Onthoud dat je nooit te oud bent om iets nieuws te leren. Heb je ooit een taal willen leren spreken, beeldhouwwerken willen maken, een website willen ontwerpen of een computerprogramma willen coderen? Zo ja, dan is er nog genoeg tijd om je de nieuwe vaardigheid eigen te maken en onder de knie te krijgen.

Je kunt origami proberen, een nieuw recept uitproberen, leren om dingen die je in huis hebt liggen te repareren, of zelfs lezen en meer te weten komen over intrigerende zaken als oude beschavingen, de geschiedenis van je woonplaats, pulsars, de oorsprong van zwarte gaten, en nog veel meer. Er zijn zoveel dingen te leren dat een nieuwsgierige geest nooit de tijd zal vinden om zich te vervelen, of eenzaam te worden.

 

3. Speel

Het is jammer dat wanneer we volwassen worden, we zelden nog spelen. De beste manier om van je eenzaamheid te genieten is je innerlijke kind toestemming te geven om zich uit te leven. Onthoud dat je nog steeds kunt genieten van alle dingen die je als kind graag deed, alleen in huis of buiten in de tuin.

Je kunt touwtjespringen, videospelletjes spelen, jouw favoriete karaoketracks opnemen, hoepelen, tekenfilms kijken en alleen fietsen, genietend van de wind die je gezicht kust. Ieder van ons heeft een innerlijk kind dat bij ons blijft als we volwassen worden. Het sterft nooit. Je moet je innerlijke kind koesteren, en veel meer plezier in het leven hebben.

 

4. Mediteer

De voordelen van meditatie kunnen niet genoeg worden benadrukt. Het laat je je geest leegmaken, verbetert je focus, en vermindert de pijn veroorzaakt door het dagelijkse gezwoeg en de stress in het leven. Dagelijkse meditatie van slechts vijf minuten kan je helpen de zenuwen te kalmeren, waardoor je meer mentale helderheid krijgt. Je zult je vrediger voelen, minder bezorgd, en meer aandacht hebben voor alle genoegens die je omringen.

 

5. Beweeg

Onderzoek heeft aangetoond dat lichaamsbeweging zowel de geestelijke als de lichamelijke toestand kan verbeteren. Dagelijks bewegen kan het risico op hartcomplicaties, diabetes, longproblemen, Alzheimer, osteoporose, en vele andere ernstige gezondheidsaandoeningen verlagen. Gezien de overweldigende voordelen van lichaamsbeweging, is het duidelijk dat je dagelijks moet bewegen om, zoals ze zeggen, gezond, rijk en wijs te blijven.

 

 

Een laatste opmerking: het is echt onaanvaardbaar dat de meeste mensen de neiging hebben geluk gelijk te stellen aan het hebben van een partner of vrienden. Feit is dat je pas echt geluk kunt vinden als je het in jezelf vindt. Door te leren zelf afhankelijk te zijn van je geluk, zul je je nooit meer eenzaam voelen.

Je hebt een keuze in het leven of je je wilt wentelen in je eenzaamheid, of dat je vrij wilt zijn van het web van emotionele afhankelijkheid van anderen, en een leven van vreugde, geluk en gelukzaligheid wilt leiden door je eenzaamheid te veranderen in een zoet alleen zijn.

Meer Ontdekken

Toestemming om meer te willen

Om je persoonlijke kracht te laten groeien, moeten we onszelf toestemming geven om meer te willen. De bron van alle macht en

Verschillen accepteren

Iedereen is uniek en draagt diep van binnen het vermogen om tot grote hoogte te komen. Maar ons potentieel kan niet worden

Wat ligt er binnen je bereik?

Op verschillende manieren is ieder individu verantwoordelijk voor zijn of haar mate van succes en voldoening in het leven. Terwijl sommigen niet