Wat ligt er binnen je bereik?

Delen op facebook
Facebook
Delen op twitter
Twitter
Delen op linkedin
LinkedIn

Op verschillende manieren is ieder individu verantwoordelijk voor zijn of haar mate van succes en voldoening in het leven. Terwijl sommigen niet kunnen doen wat ze werkelijk willen, zitten anderen vast in wensen waar ze niet echt iets aan hebben. Door zichzelf te blokkeren of door hun energie de verkeerde kant op te sturen, zijn de meeste mensen niet in staat ten volle gebruik te maken van hun mogelijkheden.

Vrouwen staan vaak te ver van hun innerlijke kracht af doordat ze zich te veel richten op het behagen van anderen en niet van zichzelf. Hoewel het geven aan anderen als liefhebbend en goed gedrag geldt, zullen zij uiteindelijk, in verschillende mate, tot hun spijt constateren dat ze meer hebben gegeven dan ze krijgen. Deze slachtofferhouding weerhoudt hen van het vermogen om veranderingen aan te brengen. Hoewel hun gevoelens van pijn volkomen begrijpelijk zijn, kunnen vrouwen pas praktische wonderen doen als ze zichzelf een plezier kunnen doen en hun gevoelens van wroeging kwijtgeraakt zijn.

Mannen kunnen ook in dit soort gevoelens vastlopen, maar vaak raken zij verstrikt in werken voor geld en vergeten ze de ware reden waarom ze in deze wereld leven. Ze zijn afhankelijk van geld dat hun macht verleent, in plaats van dat ze de weg leren kennen naar hun ware bron van hun innerlijke kracht. Zolang mannen afhankelijk zijn van hun geld en succes om zich goed te kunnen voelen, zijn ze niet in staat tegelijkertijd meer succes, liefde en een betere gezondheid te bereiken. Door prioriteiten te stellen en te leren tegenover hun werk te staan alsof ze het geld niet nodig hebben, nemen de spanningen af en kan het leven in alle opzichten meer kwaliteit krijgen.

 

Het vermogen van het leven te genieten, een goed gevoel te hebben over onszelf en iets voor te stellen in deze wereld, is een geboorterecht van iedereen.

 

Om al het mogelijke in het leven te bereiken, moeten we voortdurend de balans zoeken tussen geven en ontvangen. Als we meer aan anderen geven aan anderen dan aan onszelf, ontzeggen we onszelf vooruitgang. We kunnen niet in liefde groeien als we steeds aan anderen geven en niet tegelijk aan onszelf. Aan de andere kant, als we onszelf meer geven dan anderen, vergeten we wat er werkelijk voor ons van belang is. We krijgen of hebben dan misschien meer, maar we kunnen niet waarderen wat we hebben. Mannen noch vrouwen kunnen zonder een gezond evenwicht tussen geven en nemen hun eigen kracht niet ontwikkelen en intense liefde voelen. Een van de grootste wonderen van het leven is het ontdekken en gebruiken van je innerlijke vertrouwen en motivatie om te doen wat je wilt. Om deze innerlijke kracht tot leven te wekken, is het noodzakelijk een open oog en open hart te hebben voor het herkennen en kunnen loslaten van onze neiging tot veroordeling en sanctionering. Als we anderen veroordelen omdat ze anders zijn, zijn we bang om onszelf te zijn, uniek te zijn.

Denk eens aan werkelijk grote, succesvolle mensen. De mensen die we bewonderen, zijn bijna altijd in een bepaald opzicht uniek. Wat hen groot heeft gemaakt. Is het feit dat ze de moed hebben gehad uitdrukking te geven aan hun unieke persoonlijkheid. In verschillende maten hebben ze zichzelf toegestaan anders te zijn of anders te denken en daardoor groter te worden.

Meer Ontdekken

Toestemming om meer te willen

Om je persoonlijke kracht te laten groeien, moeten we onszelf toestemming geven om meer te willen. De bron van alle macht en

Verschillen accepteren

Iedereen is uniek en draagt diep van binnen het vermogen om tot grote hoogte te komen. Maar ons potentieel kan niet worden

Een Wonder

Over water lopen is beslist een wonder, maar je vreedzaam over de aarde bewegen is nog veel wonderlijker. Water in wijn veranderen